6 maj 2018
18:45

Sollentuna FK 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Sollentuna FK 1

Sollentuna öppnar upp starkt och pressar tillbaka oss de första 10 minuterna. Vi dribblar lite för mycket på mittplan och så fort vi tappar bollen som kommer de med en väldig fart och vi får det svårt. I 10:e minuten slår de en hörna direkt i mål. Därefter lyfter vi upp spelet lite och kommer på en del farliga omställningar. Tyvärr slarvar vi i försvarsarbetet och de kan rulla in 0-2. Men vi ger inte upp. Vi flyttar upp spelet ännu mer och på en perfekt slagen hörna av Alvin så störtar John in mitt framför målvakten och trycker in 1-2 vilket också är ställningen i paus.
I andra får vi lite medvind och vi har mer spel på deras planhalva. Abbe lobbar bollen över målvakten men de hinner rensa bort den innan den går in. Adam har en nick i stolpen och Alvin har en lång hård frispark i ribban. Sollentuna är givetvis inte ofarliga utan kommer på flera farliga kontringar, dock utan att lyckas överlista Samuel. När vi pressar ner de i eget straffområde river de ner Alvin och vi får straff. Iskallt placerar han in 2-2. Strax därefter får Sollentuna en farlig frispark som de slår upp mot Samuels vänstra kryss men han hinner dit och tippar bollen till hörna. Med en minut kvar kontrar Sollentuna och vi går bort oss lite och de kan spela in framför mål till en helt friställd spelare som rullar in 2-3 som också blir slutresultatet.
Den förlorade poängen sved ordentligt eftersom killarna gjorde en mycket bra match och visade en enorm vilja när de kom tillbaka från ett 0-2 underläge.

Stort tack till Samuel för en fin insats i målet.